preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žuti brijeg Zagreb

 > Vijesti
Vijesti

Upis u prvi razred

Autor: Veljko Kordić, 2. 6. 2021. 08:49

Poštovani roditelji budućih prvašića, 

upis u prvi razred obavljat će se od 7.6.2021. do 11.6.2021. u OŠ Žuti brijeg od 8.00 do 18.00 sati.

Na upis dolazi dolazi samo roditelj ili staratelj. Prilikom upisa potpisivat će se ugovori za produženi boravak djece.

Srdačan pozdrav!

 

 [više]

Interdisciplinarni projekt "Biologija glazbe" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Martina Prpić, 14. 6. 2021. 12:28

Tijekom drugog polugodišta školske godine 2020./2021. u našoj je školi proveden interdisciplinarni projekt naziva Biologija glazbe pod vodstvom prof. Slavice Gilić (glazbena kultura) i Dijane Šutak (biologija). Projekt se provodio na dobrovoljnoj bazi, a učenicima je mjeren krvni tlak i puls prije i nakon slušanja agresivne glazbe (psihodelične glazbe). Učenici su također sudjelovali u ispunjavanju glazbene ankete. Rezultate možete pogledati u prilogu.

 
 [više]

DAN SPORTA

Autor: Martina Prpić, 8. 6. 2021. 14:56

Na Međunarodni dan sporta, velike svjetske sportske manifestacije, gradovi i druga mjesta diljem svijeta organiziraju što atraktivniji i bogatiji sportski program za svoje građane.

Toga su dana svi pozvani na dobrovoljno sudjelovanje u nekoj tjelesnoj aktivnosti - na vježbanje, igranje, sportsko natjecanje ili sportski trening u minimalnom trajanju od 15 minuta.

Time se iskazuje pozitivan stav prema tjelesnom vježbanju, aktivnom i zdravom načinu života jer: 'U zdravom tijelu, zdrav duh.' Taj stav odgajamo i razvijamo i u našoj školi.

Ove školske godine obilježili smo Međunarodni dan sporta našim sportskim tjednom u razdoblju od 31. svibnja do 3. lipnja 2021. U višednevnim sportskim aktivnostima i igrama na školskom igralištu sudjelovali su učenici prvih, drugih i trećih razreda produženoga boravka. Natjecali smo se unutar razreda i među razredima u igrama Graničar, Tika-tačke, nošenju jaja i povlačenju konopa. Okušali smo se i u zabijanju golova, kao i u trčanju na 100 metara.

Kao nagrade, svojim smo kućama odnijeli pehare i medalje. S veseljm iščekujemo svako sljedeće sportsko natjecanje i sljedeći sportski tjedan u našoj školi.

U prilogu možete vidjeti neke od aktivnosti i igara tih dana.

  

  

  

 

 

 [više]

Upisi u srednje škole 2021./2022.

Autor: Veljko Kordić, 2. 6. 2021. 11:13

Poštovani roditelji i dragi naši učenici osmih razreda, sve informacije o postupku prijava i upisa u srednje škole za školsku godinu 2021./2022. možete pratiti na web stranici Upisi.hr.

 [više]

SRETAN DAN ŠKOLE!

Autor: Martina Prpić, 31. 5. 2021. 13:54

Pogledajte video čestitku koju su vrijedno stvarali učenici i djelatnici naše škole:

 [više]

18. smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba

Autor: Martina Prpić, 1. 6. 2021. 18:43

Naša učenička zadruga Žuti brijeg osvojila je treće mjesto na prestižnom natjecanju 18. smotri učeničkih zadruga Grada Zagreba sa svojom sekcijom heklanje među 37 učeničkih zadruga Grada Zagreba. Zahvaljujemo se svima koji su glasali za nas a posebno hvala organizatorima ovogodišnje smotre OŠ Ivana Meštrovića koji su dali veliki trud kako bi se ovogodišnja smotra ostvarila.

Čestitke našim učenicama 8.b razreda Veroniki Čibarić, Emmi Jurišić i Martini Škarec koje su najzaslužnije za ovaj uspjeh!

Voditelj zadruge Žuti brijeg R. Gambiroža

Fotografije snimljene za vrijeme video konferencije i iščekivanja rezultata smotre u školskoj knjižnici 28.05.2021.:

 

 

 [više]

TRIBINA: Zamke novih tehnologija - elektroničko nasilje

Autor: Veljko Kordić, 2. 6. 2021. 11:04

 [više]

Državno natjecanje iz njemačkog jezika

Autor: Veljko Kordić, 17. 5. 2021. 09:55

Na Državnom natjecanju iz njemačkog jezika, koje je održano 22. i 23. travnja 2021. godine sudjelovali su Filip Ivanović i Jakov Saletović, učenici 8. a razreda naše škole.

Nakon pisanja sastavka, testa i usmenog dijela, Filip je natjecanje završio na 4. mjestu a Jakov na 12. mjestu.

Čestitamo našim dragim i vrijednim učenicima i mentorici Korneliji Čisar na vrlo uspješnom sudjelovanju na natjecanju i ostvarenim rezultatima.

 [više]

Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

Autor: Veljko Kordić, 23. 3. 2021. 08:11

Na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika održanom 17.3.2021. sudjelovalo je troje učenika 8.a razreda i postiglo lijepe rezultate:

 • Filip Ivanović - prvo mjesto u Kategoriji 1, lista B
 • Jakov Saletović - treće mjesto u Kategoriji 1, lista A
 • Marta Ćesić - deseto mjesto u Kategoriji 1, lista A

Svim učenicima i njihovoj mentorici Korneliji Čisar čestitamo na postignutom uspjehu i uloženom trudu!

Veljko Kordić, ravnatelj OŠ Žuti brijeg

 

 

 

 [više]

Županijsko natjecanje iz biologije

Autor: Veljko Kordić, 1. 4. 2021. 14:46

Nakon održanog školskog natjecanja iz biologije u veljači i ostvarenih rezultata, na županijsko su natjecanje pozvani sljedeći učenici: Petra Bagić 8.b, Adrian Falkoni 8.b, Martina Škarec 8.b te Leon Mikulčić 8.c.

Županijsko je natjecanje, zbog pridržavanja epidemioloških mjera, održano u matičnim školama učenika u ponedjeljak 15.3.2021.

Naši su učenici odabrali kreativne lozinke i pokazali zavidno znanje iz cjelina o mokraćnom sustavu, razmnožavanju, živčanom sustavu i osjetilima.

Iako se nisu uspjeli plasirati na državno natjecanje, svim učenicima i njihovoj mentorici profesorici Dijani Šutak, čestitamo na postignutom uspjehu i uloženom trudu!

Veljko Kordić, ravnatelj OŠ Žuti brijeg

 

 

 

 

 [više]

Županijsko natjecanje iz povijesti

Autor: Veljko Kordić, 23. 3. 2021. 10:38

Na ovogodišnjem županijskom natjecanju iz povijesti, održanom  12. ožujka 2021. godine pod epidemiološkim mjerama, sudjelovao je i naš učenik iz 7.B razreda Ivan Ištvanić.

Ivan je, u konkurenciji od 90 učenika sedmih razreda osnovnih škola Zagrebačke županije, osvojio sjajno 11.mjesto. Čestitamo Ivanu i njegovoj mentorici Ani Kovačić te im i ubuduće želimo  mnogo uspjeha. 

Veljko Kordić, ravnatelj OŠ Žuti brijeg

 

 

 

 [više]

Supertalent

Autor: Martina Prpić, 14. 6. 2021. 14:21

Supertalen je natjecanje na pkolskoj razini koje se održao u Osnovnoj školi Žuti brijeg s ciljem promoviranja vještina i talenata u glazbenom području. Dodijeljene su prve tri nagrade u obliku kino ulaznica. Ovim projektom potičemo razvijanje glazbenih vještina u i izvan škole. 

Članovi žirija bili su: Krešo Hegolj, Dijana Šutak i Slavica Gilić, a ocjenjivala su se područja scenskog nastupa, intonacije, ritma i vizualnog identiteta.

Čestitamo svim učenicima na hrabrosti i sudjelovanju.

 [više]

Festival tradicijske glazbe

Autor: Martina Prpić, 14. 6. 2021. 13:57

Festival tradicijske glazbe održan je školske godine 2019./2020. pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije. Dodijeljene su nagrade: prvo mjesto za Gimnaziju iz Sesveta i drugo mjesto za Osnovnu školu Žuti brijeg. Izvedene su skladbe iz područja Međimurja, Istre, Zagreba i dr. Nakon festivala voditelji su se dogovorili za naredni, prošireni susret koji bi uključivao i nacionalne manjine. 

 [više]

Novo radno vrijeme knjižnice

Autor: Martina Prpić, 8. 9. 2020. 12:34

A TJEDAN (predmetna nastava ujutro):

          - ponedjeljak - petak: 8:00 - 14:00

B TJEDAN (predmetna nastava popodne)

          - ponedjeljak, srijeda i četvrtak: 12:00 - 18:00

          - utorak i petak: 8:00 - 14:00

 [više]

Provedena humanitarna akcija Crvenog križa - Zagrepčani Zagrepčanima 2021.

Autor: Veljko Kordić, 2. 6. 2021. 14:11

Učenici, roditelji i učitelji svih prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda naše Škole sudjelovali su u humanitarnoj akciji Gradskog društva Crvenog križa - Zagrepčani Zagrepčanima 2021. - za pomoć siromašnima i socijalno ugroženim građanima grada Zagreba. Ukupno su prikupili i darovali 3.055 kn (tri tisuće pedeset pet kuna). 

U ime onih koji će primiti ovu pomoć, preko Crvenog križa, od srca zahvaljujemo! 

Osnovna škola Žuti brijeg 

 

 [više]

Otvorena je 18. smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba

Autor: Martina Prpić, 26. 5. 2021. 10:30

Dragi naši učenici, roditelji i nastavnici,

učenička zadruga Žuti brijeg ove godine natječe se na 18. smotri učeničkih zadruga Grada Zagreba u organizaciji Osnovne škole Ivana Meštrovića kao domaćina u suradnji s Hrvatskom udrugom učeničkog zadrugarstva (HUUZ) na online eTwinning platformi. Natječemo se među 37 ponajboljih učeničkih zadruga. Polako se vračamo na scenu nakon dužeg izbivanja zbog epidemioloških mjera. Zahvaljujemo učenicama 8.b razreda Veroniki, Emmi i Martini na  njihovom trudu i prekrasnom videu.

Prof. Roland Gambiroža

 [više]

Tribina: Alkohol i mladi - dokle smo stigli?

Autor: Veljko Kordić, 21. 4. 2021. 10:26

Poštovani roditelji,

pozivamo sve zainteresirane da se prijave na sudjelovanje na tribini "Alkohol i mladi - dokle smo stigli?" koja će se provesti online, putem Youtube kanala 27. travnja 2021. godine s početkom u 18:00 sati.

Svi zainteresirani svoje sudjelovanje prijavljuju na e-mail adresu: andreja.radic@stampar.hr

 

 [više]

Humanitarna akcija za učenike stradale OŠ I. Kukuljevića u Sisku

Autor: Veljko Kordić, 9. 4. 2021. 11:00

Dragi naši učenici, poštovani roditelji....

Hvala svima od srca na sudjelovanju u humanitarnoj akciji prikupljanja školskog pribora za učenike Osnovne škole Ivana Kukuljevića u Sisku.

Prikupili smo toliko pribora da smo napunili cijeli kombi koji je u četvrtak, 1. travnja 2021. godine prevezao i dostavio pakete učenicima navedene škole. 

Pokazali ste još jednom veliko srce!!!!!

Veljko Kordić

ravnatelj OŠ Žuti brijeg

 

 

 [više]

Obavijest o održavanju nastave u razdoblju od 3.5.2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Veljko Kordić, 9. 4. 2021. 10:29

Dragi učenici, poštovani roditelji,

prema odluci Gradskog ureda za obrazovanje u razdoblju od 3.5.2021. godine za učenike od 1. do 8. razreda i oba posebna razredna odjela nastava će se i dalje organizirati prema modelu A (nastava uživo).

U privitku se nalazi službena obavijest.

Srdačan pozdrav,

Veljko Kordić

ravnatelj OŠ Žuti brijeg

 [više]

Čestitka

Autor: Veljko Kordić, 23. 3. 2021. 11:23

 [više]

Županijsko natjecanje iz informatike

Autor: Veljko Kordić, 23. 3. 2021. 08:18

Dana 3. ožujka 2021. godine u Osnovnoj školi Žuti brijeg održano je Županijsko natjecanje iz informatike osnovnih škola Grada Zagreba. Na natjecanju je sudjelovala i učenica naše škole Gita Projić iz 6.c razreda te se istaknula odličnim rezultatom.

Učenici i njezinoj mentorici Martini Prpić, učiteljici informatike, čestitamo na uspjehu i ostvarenim rezultatima!

Veljko Kordić, ravnatelj OŠ Žuti brijeg

 

 

 [više]

Humanitarna akcija "Od djela puna zdjela"

Autor: Veljko Kordić, 16. 3. 2021. 11:56

 [više]

Produljeni dani sadnje u prostoru naše škole

Autor: Martina Prpić, 12. 3. 2021. 19:26

U četvrtak 11.3.2021. učenici 7.c razreda u pratnji razrednika Filipa Džankića u terminu sata razrednika i sata biologije uputili su se oplemeniti eksterijer škole novim sadnicama.

Ponijeli su alate te je uslijedila kratka uputa gdje će se i na koji način obaviti sadnja.

Na raspolaganju smo imali tri sadnice dalmatinskog crnog bora, tri sadnice hrasta i tri sadnice crvene bukve.

Odabran je prostor na sjevernom dijelu škole nasuprot glavnog ulaza za sadnju sadnica dalmatinskog crnog bora te livada prema učionici na otvorenom za sadnju hrasta i bukve.

Kopanje rupa  nije bio težak zadatak jer su učenici s oduševljenjem izašli iz učionica i uživali na svježem zraku, a pritom naučili kako saditi.

Posebnu zahvalu upućujemo tati Bielenu koji se angažirao oko sugestije i nabavke sadnica te njihovog transporta do naše škole. Uz pomoć sina Sebastijana, učenika 5.a razreda, posadio je sadnicu dalmatinskog crnog bora te na taj način pokazao da je suradnja roditelja sa školom uvijek dobrodošla i sve nas jako veseli.

 

                                                                                 Dijana Šutak, prof. biologije

 

 

 

 [više]

Zasadi stablo, ne budi panj!

Autor: Martina Prpić, 5. 3. 2021. 17:00

I ove smo se godine uključili u projekt pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“ koji se provodi treću godinu za redom, a ove godine u periodu od 1. do 7. ožujka.

Učenici 8.c razreda ponijeli su svoje alate i dobru volju te posadili četiri sadnice ukrasne biljke lovor višnje.

Lovor višnja je grmolika biljka koja cvate u travnju i svibnju sitnim, bijelim cvjetićima skupljenim u grozdasti cvat. Odgovara joj sunčano i sjenovito mjesto pa su ju zasadili na istočnoj strani nedaleko od parkinga pri ulazu u školu. Otporna je na niske temperature i odličan je izbor za izradu žive ograde koja će upotpuniti prostor na kojem smo ju zasadili. Svi su dijelovi biljke otrovni.

Uz nadu da će se sadnice primiti i ostati na posađenom mjestu, plan nam je razmnožiti ju reznicama tijekom sljedećih sezona te produljiti živu ogradu.

 

                                                                           Dijana Šutak, prof. biologije

  

 [više]

Obavijest - županijsko natjecanje iz informatike, 3.3.2021.

Autor: Veljko Kordić, 24. 2. 2021. 08:11

Poštovani roditelji, dragi učenici,

 

dana 3. ožujka 2021. godine (srijeda) u prostoru naše škole biti će organizirano županijsko natjecanje iz informatike.

Obzirom na potrebe organizacije i aktualne epidemiološke mjere, za taj dan se mijenja organizacija nastave.

Razredna nastava (1. – 4. razredi) će taj dan odraditi sve prema uobičajenom rasporedu u školi, s tim da će učenici trećih i četvrtih razreda biti premješteni u učionice koje koriste učenici predmetne nastave na starom dijelu škole (učionice: Hrvatski jezik 1, Hrvatski jezik 2, Vjeronauk, Likovna/Glazbena kultura).

Sve stvari i pribor koji bi za taj dan mogli zatrebati obavezno ponijeti sa sobom u utorak jer će za vrijeme natjecanja biti zatvoren novi dio škole.

Predmetna nastava (5. – 8. razredi) će taj dan nastavu odraditi prema C modelu tj. nastava će se provesti online.

Hvala na razumijevanju i srdačan pozdrav,

Veljko Kordić

ravnatelj OŠ Žuti brijeg

 [više]

Rezultati školskog natjecanja iz matematike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Martina Prpić, 17. 2. 2021. 18:41

Dragi učenici,

u prilogu se nalazi dokument - tablica rezultata školskog natjecanja iz matematike.

Čestitamo svim učenicima na ostavrenim rezultatima!

 [više]

Testiranje budućih učenika prvih razreda

Autor: Veljko Kordić, 10. 2. 2021. 13:27

Poštovani roditelji budućih prvašića, 

 
testiranje zrelosti za upis u prvi razred održavat će se nakon 8. ožujka 2021. godine.
 
Vrijeme testiranja moći ćete izabrati početkom ožujka putem digitalne platforme TERMINKO.  
 
Iznimno, roditelji djece s teškoćama te djece kojima je preporučena odgoda upisa mogu nas kontaktirati i dogovoriti testiranje u veljači.  
 
Roditelji zainteresirani za prijevremeni upis  u prvi razred (djeca rođena nakon 1. travnja 2015. godine) trebaju uputiti Zahtjev za ispitivanjem zrelosti  Područnom uredu Dubrava Gradskog ureda za obrazovanje. 
 
Kontakt email: sandra.sain@skole.hr
Kontakt telefon stručne službe: 2852-224  
 
 
 
 [više]

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID

Autor: Veljko Kordić, 29. 1. 2021. 14:52

Središnji ured za demografiju i mlade RH pripremio je brošuru u kojoj su navedene informacije i aktivnosti za mlade i roditelje. U brošuri možete pročitati kako brinuti o svome zdravlju te kako brinuti o sebi, kako si pomoći s prijedlozima u obliku fizičkih, socijalnih, emocionalnih i praktičnih aktivnosti. Brošuru možete pročitati i preuzeti putem poveznice: 

/upload/os-zutibrijeg-zg/images/newsimg/517/File/mladi_hr_brosura_digital.pdf

 

 

 [više]

Obavijest za sve roditelje budućih prvašića

Autor: Veljko Kordić, 29. 1. 2021. 14:49

Poštovani roditelji budućih prvašića,

Prije upisa u I. razred, roditelj/skrbnik obvezan je dogovoriti termine pregleda djeteta
u ambulanti nadležnog školskog liječnika putem online aplikacije prema adresi prebivališta djeteta:

 

www.terminko.com


U slučaju da vaše dijete ima određenih teškoća molimo da se za pregled naruče na termine:  Odgode 2021./2022. - Sistematski pregled prije upisa u prvi razred osnovne škole
https://www.terminko.hr/lokacija/dubrava4/odgode-2021-2022-sistematski-pregled-prije-upisa-u-prvi-razred-osnovne-kole/1

Sukladno epidemiološkoj situaciji i organizacijskim mogućnostima Službe za školsku i adolescentnu medicinu NZZJZ „ Dr.A. Štampar“ provodit će se pregledi djece prije upisa u prvi razred koji proizlaze iz Plana i programa mjera preventivne i specifične zdravstvene zaštite školske djece i adolescenata.
Pregledi će se odvijati dinamikom koju dozvoljavaju propisane epidemiološke preporuke (skraćeno vrijeme boravka u ambulantama, prozračivanje i dezinfekcija prostora itd.).
Molimo Vas za suradnju i razumijevanje.

Kako bi skratili vrijeme boravka u ambulanti , sukladno epidemiološkim mjerama zaštite, molimo vas :

1.ispunite online obrazac za roditelje (nalazi se na četvrtom koraku rezervacije termina)
2.skenirajte/ poslikajte iskaznicu cijepljenja vašeg djeteta i pošaljite ju preko online obrasca (nalazi se na četvrtom koraku rezervacije termina)
3.skenirajte/poslikajte medicinsku dokumentaciju, ukoliko je dijete ima zbog kronične bolesti ili teškoća u razvoju i pošaljite ju preko online obrasca (nalazi se na četvrtom koraku rezervacije termina)

Ukoliko niste poslali tražene skenove/ slike tokom rezervacije termina, iste možete poslati na email djelatnika s kojeg vam je poslan rezervacijski email.
U naslov emaila napišite ime, prezime i datum rođenja djeteta.
Svu dokumentaciju je potrebno poslati najkasnije 72 sati prije termina pregleda. Ukoliko u navedenom roku dokumentacija nije dostavljena elektroničkim putem, pregled se neće obavljati.

UPUTE O DOLASKU U AMBULANTU:
1. Na pregled u školsku ambulantu, u točno zakazan termin; dijete dovodi jedan roditelj
2. Molimo vas da ne dolazite u slučaju pojave povišene temperature ili respiratornih simptoma (kod Vas ili djeteta).
3. Prije ulaska u zdravstvenu ustanovu mjeriti će se temperatura beskontaktnim toplomjerima, roditeljima i djeci.
4. Roditelj mora nositi zaštitnu masku.
5. Putem zdravstvenih iskaznica provjeravat će se je li izrečena mjera samoizolacije roditelju ili djetetu
6. Prije dolaska u školsku ambulantu potrebno je voditi dijete stomatologu (upute ćete dobiti u emailu nakon rezervacije termina). Isto tako, potrebno je izvaditi krv u laboratoriju, bar tri dana prije termina sistematskog. (uputnicu ćete dobiti u emailu nakon rezervacije termina)
7. Po obavljenom pregledu, ukoliko je dijete zdravo, bit će cijepljeno protiv dječje paralize te ospica, rubeole i zaušnjaka.(IPV+MPR)

 [više]

Obavijest o organizaciji nastave od 1. veljače 2021. godine

Autor: Veljko Kordić, 29. 1. 2021. 13:50

Dragi učenici, poštovani roditelji.

obavještavamo Vas da će se odgojno-obrazovni rad škole od 1. veljače 2021. godine odvijati prema A modelu (nastava u školi) i za razrednu nastavu (1.-4. razredi) i za predmetnu nastavu (5.-8. razredi).

Predmetna nastava (5.-8. razredi) dolazi u školu prema parnom turnusu (nastava poslijepodne).

 

Ravnatelj škole

Veljko Kordić

 [više]

„Razveselimo dječicu“

Autor: Veljko Kordić, 12. 1. 2021. 08:54

Dragi roditelji, djeca i svi dragi ljudi koji su se uključili u akciju „Razveselimo dječicu“

U našoj školi, 4. i 5. siječnja 2021. godine  prikupljale su se igračke, pribor za školu i druge potrepštine za djecu Banovine, koji su ostali bez domova, bez prijatelja, bez dijela bezbrižnoga djetinjstva, a puni strahova za svoje bližnje.  U akciju su se uključili učitelji, roditelji s djecom ali i djedovi i bake, koji su svojim ohrabrujućim porukama prenijeli djelić svojih emocija, proživljenoga straha tijekom potresa u našem kraju, poruke podrške nepoznatim prijateljima, koji proživljavaju strahote potresa i neizvjesnosti. Prikupljeni pokloni prevezeni su u srijedu, 6. siječnja 2021. i u petak 8. siječnja 2021. u Sisak, Petrinju i OŠ Sela, kao i direktno u nekoliko obitelji u koje su nas uputili mještani i djelatnici Caritasa. Teško je prenijeti kako su emotivno, potreseni i sa zahvalnošću svi ljudi i djeca dočekali  svaku ljudsku lijepu riječ i poruku podrške, koje su svojom rukom napisali naši učenici.

Veliko HVALA svima koji su se uključili u akciju a posebno gospodinu Milanu Dopuđu koji je besplatno ustupio kombi i gospodinu Petru Luketiću koji je svojom dobrom voljom i strpljivošću razvozio poklone do obitelji i svjedočio kako zajedništvo povezuje ljude i razgaljuje dječja srca!

 [više]

Brošura o zaštiti mentalnog zdravlja djece Vijest ima dokument u privitku

Autor: Veljko Kordić, 8. 1. 2021. 11:20

Poliklinika za zaštitu djece Grada Zagreba izradila je brošuru o zaštiti mentalnog zdravlja djece, učenika i njihovih obitelji od učinaka potresa. Brošura je jednostavna i razumljiva te može pomoći odgojiteljima i učiteljima u radu s djecom vezano uz temu, ali i vama roditeljima u svakodnevnim situacijama suočavanja s vašim i dječjim strahovima od potresa i njihovim posljedicama. 

Preuzmite brošure ovdje:

 

/upload/os-zutibrijeg-zg/images/newsimg/510/File/Djeca-i-obitelji-prije-tijekom-i-nakon-potresa-5MB.pdf

 

/upload/os-zutibrijeg-zg/images/newsimg/510/File/SafeQuake_BROSURA_strana10_(1)%20(3).pdf

 

 

 

 

 [više]

Čestitka

Autor: Veljko Kordić, 21. 12. 2020. 10:00

 [više]

Odluka o izmjeni Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika Osnovnih i Srednjih škola za školsku godinu 2020. /2021.

Autor: Veljko Kordić, 16. 12. 2020. 12:49

Ministarstvo znanosti i obrazovanja svojom Odlukom od 7. prosinca 2020. promijenilo je kalendar o početku i završetku nastavne godine na način da zimski odmor učenika započinje 24. prosinca 2020. i traje do 15. siječnja 2021., s tim da nastava u drugom polugodištu započinje 18. siječnja 2021. godine.

 [više]

OŠ Žuti brijeg i humanitarna udruga Dobra volja zajedno u akciji “Božić s Dobrom voljom”

Autor: Veljko Kordić, 11. 12. 2020. 14:44

 [više]

World Space Week 4.10.2020. - 10.10.2020.

Autor: Veljko Kordić, 23. 11. 2020. 12:18

World Space Week 4.10.2020. - 10.10.2020.   obilježen je u OŠ Žuti brijeg kroz različite aktivnosti koje su vodili i s učenicima provodili učitelji razredne i predmetne nastave pod zajedničkim nazivom manifestacije "Our Yellow Hill* in Space" - treću godinu za redom.

U vremenu od 4.10.2020. do 9.10.2020. učenici svih sedmih i osmih razreda mogli su riješiti u Google Forms-u kviz Our Yellow Hill* in Space, učenici 8.A razreda rješavali su ga i u pisanom obliku u sastavu SR, kada su se zapitali i Kakav bi bio život bez satelita?

Učenici 7.A,B,C i D razreda te učenici 8.A, B, C i D razreda upoznati su sa službenom mrežnom stranicom World Space Week ranije, prilikom poziva na sudjelovanje u obilježavanju WSW. U  tjednu 5.10.2020. - 9.10.2020. u svakom je razredu stranica otvorena kako bi uz nju učenici dobili upute za promatranje, vođenje bilježaka i identificiranje satelita na noćnom nebu. Uz NASA live stream učenici su imali priliku “baciti pogled” na  Zemlju sa ISS (International Space Station), uz video na YouTube-u su čuli neke zanimljive činjenice o ISS, uz učitelja o svemirskim agencijama NASA, ESA, CSA. Učenici svih sedmih razreda pogledali su video Wet Washcloth In Space (CSA), u nekim su razredima učenici pitali pa smo otkrili kako se na ISS može oprati kosa i na kojem principu tamo funkcionira toalet. Učenici svih osmih razreda pogledali su edukativni video What is Copernicus Programme? U kojem između ostaloga ESA navodi kratkoročni i dugoročni utjecaj podataka sakupljenih satelitima na globalni rast i razvoj, očuvanje prirode i okoliša, nastanak novih zanimanja, otvaranje novih radnih mjesta… Učenicima je kratko predstavljena misija na Mars koja je lansirana u srpnju, prema izlaganju prof. dr. Tanje Bosak (MIT, USA) članice tima.

Na redovnim satima fizike u tjednu 5.10.2020. - 9.10.2020. i na grupi Fizičari u petak 9.10.2020. video vezom učenici su svoje uradke – pjesmu, modele, kvizove, postere, crteže, osmosmjerke… mogi predstaviti učenicima u svom razredu ili učenicima drugih razreda.

Usprkos neobičnim uvijetima, izolaciji, distanci, nastavi na daljinu i maskama – u obilježavanju WSW kroz nastavu fizike sudjelovao ove je godine sudjelovalo ukupno 148 učenika + 1 učitelj koji svim učenicima zahvaljuje na sudjelovanju a roditeljima i ravnatelju škole Veljku Kordiću na podršci!

 

Službeni poster Our Yellow Hill* in Space za ovu godinu na grafičkom je tabletu nacrtala učenica 8.B razreda, Petra Bagić.

 

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Veljko Kordić, 17. 11. 2020. 14:46

U utorak, 17. studenog 2020. godine učenici i djelatnici OŠ Žuti brijeg aktivno su se uključili u obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Na ulazu u školu postavljen je pano pred kojim su učenici uz učitelje postavili i upalili lampaše.

 [više]

Raspored trajanja sati i odmora u školskoj godini 2020./2021.

Autor: Veljko Kordić, 2. 9. 2020. 15:25

SAT

TRAJANJE

Jutarnja smjena

1.

8:00 – 8:40

Mliječni obrok za učenike 1., 2. i 3. razreda

2.

8:50 – 9:30

Mliječni obrok za učenike 5. i 7. razreda

3.

9:40 – 10:20

Mliječni obrok za učenike 6. i 8. razreda

4.

10:30 – 11:10

5.

11:15 – 11:55

12:05 - Početak nastave za 4. razrede

6.

12:05 – 12:45

7.

12:50 – 13:30

Mliječni obrok/ručak za učenike 4. razreda

Poslijepodnevna smjena

8./0.

13:40 – 14:20

1.

14:25 – 15:05

2.

15:10 – 15:50

Mliječni obrok za učenike 5. i 7. razreda

3.

16:00 – 16:40

Mliječni obrok za učenike 6. i 8. razreda

4.

16:50 – 17:30

5.

17:35 – 18:15

6.

18:20 – 19:00

7.

19:05 – 19:45

 
 [više]

Organizacija rada u školskoj godini 2020./2021.

Autor: Veljko Kordić, 2. 9. 2020. 15:11

Dragi učenici, poštovani roditelji,

VESELIMO SE POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE I SRDAČNO VAS POZDRAVLJAMO!

7. rujna 2020. godine započinje još jedna izazovna nastavna godina. 

Škola će osigurati maksimalnu moguću zaštitu učenika i djelatnika ali je vrlo važno i vaše odgovorno ponašanje u slobodnom vremenu pa vas pozivamo na pojačanu pažnju i smanjenju izloženost potencijalnim izvorima zaraze.

Molim pratite obavijesti na ulazu škole i internetskim stranicama jer ćemo odluke objavljivati čim budu donesene.

Molimo Vas pročitajte sljedeće obavijesti vezane uz organizaciju nastave.

POPIS RAZREDNIH ODJELA PO UČIONICAMA I VRIJEME ULASKA U ŠKOLSKU USTANOVU

Učionica

Razred

Hrvatski jezik 1

5.c

Hrvatski jezik 2

6.d

Vjeronauk

7.c

Priroda/Biologija

6.c

Kemija

7.b

Likovna kultura/Glazbena kultura

8.b

Posebni razredni odjel

PRO

Učenici gore navedenih razreda u školu ulaze putem glavnog ulaza u školu.

 • Učenici posebnog razrednog odjela 5.c,  7.b i 7.c razreda u školu ulaze u 7:40 sati.
 • Učenici 6.c, 6.d i 8.b razreda u školu ulaze u 7:55 sati.
 • Nakon završetka nastave učenici izlaze na isti način kako su i ušli u školu.
 • za učenike koji prema rasporedu sati s nastavom počinju 2. školski sat, vrijede iste upute o mjestu i načinu ulaska u školsku ustanovu. Vrijeme ulaska u školu  za te razredne odjele je u 8:40 sati.

 

Učionica

Razred

Izborna nastava

6.b

Tehnička kultura

8.c

Geografija

5.b

Matematika 1

6.a

Matematika 2

7.d

Fizika

8.a

Matematika 3

5.d

Učenici gore navedenih razreda u školu ulaze putem bočnog (zapadnog) ulaza u školsku dvoranu.

 • Učenici 5.b, 5.d  i 7.d razreda u školu ulaze u 7:40 sati.
 • Učenici 6.a, 6.b, 8.a i 8.c razreda u školu ulaze u 7:55 sati.
 • Nakon završetka nastave učenici izlaze na isti način kako su i ušli u školu.
 • za učenike koji prema rasporedu sati s nastavom počinju 2. školski sat, vrijede iste upute o mjestu i načinu ulaska u školsku ustanovu. Vrijeme ulaska u školu  za te razredne odjele je u 8:40 sati.

 

Učionica

Razred

RAZREDNA NASTAVA

3.A, 3.B, 3.C, 3.D,

4.A, 4.B, 4.C, 4.D

Povijest

7.a

Informatika

 

Njemački jezik

5.a

Engleski jezik

8.d

Posebni razredni odjel

PRO

Učenici gore navedenih razreda u školu ulaze putem ulaza u NOVI DIO ŠKOLE.

 • Učenici 3.a, 3.b, 3.c i 3.d razreda u školu ulaze u 7:40 sati.
 • Učenici posebnog razrednog odjela, 5.a, 7.a i 8.d razreda  u školu ulaze u 7:55 sati.
 • Učenici 4.a, 4.b, 4.c i 4.d razreda u školu ulaze nakon 5. sata prema rasporedu sati za svaki razredni odjel.
 • Nakon završetka nastave učenici izlaze na isti način kako su i ušli u školu.
 • za učenike koji prema rasporedu sati s nastavom počinju 2. školski sat, vrijede iste upute o mjestu i načinu ulaska u školsku ustanovu. Vrijeme ulaska u školu  za te razredne odjele je u 8:40 sati.

 

Učionica

Razred

RAZREDNA NASTAVA

1.A, 1.B, 1.C, 1.D,

2.A, 2.B, 2.C, 2.D

Učenici 1.a, 1.b, 2.a i 2.b razreda u školu ulaze putem bočnog (zapadnog) ulaza u MALU ŠKOLU u prizemlju.

Učenici 1.c, 1.d, 2.c i 2.d razreda ulaza u MALU ŠKOLU.

 • Učenici 1.a, 1.b, 2.a i 2.b razreda u školu ulaze u 7:40 sati.
 • Učenici 1.c, 1.d, 2.c i 2.d razreda u školu ulaze u 7:50 sati.
 • Nakon završetka nastave učenici izlaze na isti način kako su i ušli u školu.
 • za učenike koji prema rasporedu sati s nastavom počinju 2. školski sat, vrijede iste upute o mjestu i načinu ulaska u školsku ustanovu. Vrijeme ulaska u školu  za te razredne odjele je u 8:40 sati.

 

Položaj garderoba i garderobnih ormarića za razredne odjele

Razredna nastava

razred

položaj garderobe/garderobnog ormarića

1.a

Ispred učionice

1.b

Ispred učionice

1.c

Ispred učionice

1.d

Ispred učionice

2.a

Ispred učionice

2.b

Ispred učionice

2.c

Ispred učionice

2.d

Ispred učionice

3.a

Ispred učionice

3.b

Ispred učionice

3.c

Ispred učionice

3.d

Ispred učionice

4.a

Ispred učionice

4.b

Ispred učionice

4.c

Ispred učionice

4.d

Ispred učionice

PRO

U učionici

 

Predmetna nastava

razred

položaj garderobe/garderobnog ormarića

5.a

1. kat – novi dio škole ispred učionice njemački jezik

5.b

2. kat – novi dio škole ispred učionice matematika 1

5.c

Garderoba kod glavnog ulaza u školu

5.d

2. kat – novi dio škole ispred učionice matematika 3

6.a

2. kat – novi dio škole ispred učionice matematika 1

6.b

2. kat – novi dio škole ispred učionice fizika

6.c

Garderoba kod glavnog ulaza u školu

6.d

Garderoba kod glavnog ulaza u školu

7.a

1. kat – novi dio škole ispred učionice povijest

7.b

Garderoba kod glavnog ulaza u školu

7.c

Garderoba kod glavnog ulaza u školu

7.d

2. kat – novi dio škole ispred učionice matematika 2

8.a

2. kat – novi dio škole ispred učionice fizika

8.b

Garderoba kod glavnog ulaza u školu

8.c

1. kat – novi dio škole ispred učionice informatika

8.d

1. kat – novi dio škole ispred učionice engleski jezik

PRO

U učionici

 
Svima želimo puno zdravlja i sreće u novoj nastavnoj godini!
 

Ravnatelj škole

Veljko Kordić

 [više]

Upute za sprječavanje i suzbijanje pandemije Covid-19

Autor: Veljko Kordić, 27. 8. 2020. 14:52

Dragi učenici, poštovani roditelji, 

objavljene su UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.  

Molimo pažljivo pročitajte upute koje se nalaze na poveznici 

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf

Konkretne mjere za OŠ Žuti brijeg objavljivat ćemo redovito, nakon konzultacija sa Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Gradskim uredom za obrazovanje. 

 

Ravnatelj škole Veljko Kordić

 

 [više]

Izvanučionička nastava - preporuke

Autor: Veljko Kordić, 27. 8. 2020. 14:51

Dragi učenici, poštovani roditelji, 

obavještavamo vas da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio nove preporuke pod nazivom: "MOGUĆNOSTI IZVOĐENJA IZVANUČIONIČKE NASTAVE VEZANO UZ PANDEMIJU COVID-19" koje su dostupne na poveznici:

 

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Mogu%C4%87nosti-izvo%C4%91enja-izvanu%C4%8Dioni%C4%8Dke-nastave-vezano-uz-pandemiju-COVID-19.pdf.

 

Ravnatelj škole Veljko Kordić

 

 

 [više]

Čestitka domovini

Autor: Martina Prpić, 29. 5. 2020. 14:46

Prvašići su bili jako vrijedni i nacrtali radove kao čestitku domovini.

Što sve vole u svojoj domovini pokazali su učenici 1.c razreda, tehnikom flomaster i pastele. 

Njihove radove pogledajte ovdje.

 

 [više]

Volimo svoju školu! - SRETAN ROĐENDAN

Autor: Martina Prpić, 29. 5. 2020. 13:55

Klikom na [više] zavirite u našu digitalnu zbirku radova i pogledajte kako su učenici obilježili DAN ŠKOLE.

 [više]

Dan škole

Autor: Martina Prpić, 29. 5. 2020. 13:46

Dragi roditelji, učitelji i dragi učenici!

U ovoj neobičnoj školskoj godini, punoj promjena, problema, zahtjeva, pokušavamo se snaći i prilagoditi svatko na svoj način. Možda je najbolje reći  „proći će“ i nadat se da ćemo novu školsku godinu započeti po starome, s djecom u klupama, mirisom našiljenih olovaka i učiteljem pred školskom pločom.

Između svega toga, samo smo Vas htjeli podsjetiti da je 30. svibnja Dan škole kojeg ove godine ne možemo obilježiti prigodnom priredbom u kojoj bi sudjelovali naši učenici.

Nadamo se da se ovo dogodilo samo jednom  i da ćemo rođendan naše škole dogodine obilježiti po starome…

Sretan Vam Dan škole!

 

                                                 Ravnatelj i djelatnici Oš Žuti brijeg

 

 [više]

PREPORUKA O ORGANIZACIJI RADNOG DANA UČENIKA TIJEKOM ORGANIZACIJE NASTAVE NA DALJINU

Autor: Veljko Kordić, 3. 4. 2020. 09:19

Izvođenje nastave na daljinu predstavlja izazov za učitelja i učenika, ali i za cjelokupnu obitelj jer se proces učenja i poučavanja odvija kod kuće. Zbog toga je potrebno osigurati određene preduvjete za učenje i procijeniti optimalnu količinu i složenost sadržaja koje učenici trebaju svladati. Stoga je ova preporuka napisana na jednostavan način s konkretnim primjerima koji mogu biti od pomoći učenicima, učiteljima i roditeljima/starateljima. 

Uvjeti za učenje

Što se uvjeta za učenje tiče, to podrazumijeva opremu za nastavu za daljinu (upute o tome dane su školama) i potrebne udžbenike.

Važno je da učenici imaju organiziran mirni kutak za učenje. Korisno je uvesti i redovitu strukturu radnoga dana za učenike. Na taj način brinemo o psihofizičkome zdravlju djece i mladih ljudi. 

Dnevno trajanje učenja

Često se postavlja pitanje od strane roditelja, i nastavnika koliko učenici trebaju dnevno učiti i kako im pomoći da se organiziraju. Učenici, s druge strane, ističu da najbolje uče kad uživaju u onome što uče i kako uče. Tada im vrijeme brzo prođe. Suprotnost je tomu situacija kad nešto moraju napraviti i u tome ne vide smisao ili ne znaju kako započeti pa se cijeli proces učenja svede na zamornu i dugotrajnu zadaću koja se odrađuje bez motivacije. 

Očekivano vrijeme učenja proizlazi  i iz zakonske regulative. Procjena vremena potrebnoga za učenje nije jednostavna. U zakonskim dokumentima koristi se pojam „prosječnoga učenika“ ili „prosječnoga vremena“, što znači da u stvarnosti to vrijeme može biti nešto duže ili kraće.

Vrijeme provedeno u učenju obuhvaća vrijeme tijekom kojega se poučava (u školi, odnosno putem sustava za nastavu na daljinu), i vrijeme samostalnog i/ili suradničkog učenja. Optimalno ukupno vrijeme učenja ovisi o uzrastu djeteta i kreće se od 5 do 8 sati dnevno tijekom radnoga tjedna. Pri tome je važno da zadatke koje „prosječni učenik“ treba obaviti, može obaviti u zadanome okvirnom vremenu. Učitelji trebaju voditi računa o opterećenju učenika. To znači da se trebaju postići planirani odgojno-obrazovni ishodi, ali i da u sadržajima treba razlučiti ono što je bitno od onoga što je sporedno ili nije nužno. Također je važno učenicima, uz obavezne, ponuditi dodatne zadatke koje mogu rješavati ako žele. Time se učenicima koji uče brže i na složenijim razinama omogućava zadovoljavanje njihovih posebnih obrazovnih potreba. Da bi se to ostvarilo, učitelji trebaju materijalima koji su već dostupni u nekome od centralnih servisa pridružiti i vlastite materijale, upute i sustavno voditi i pratiti učenika kroz proces učenja, te voditi računa da to bude u razumnim i prihvatljivim vremenskim okvirima te prilagođeno spoznajnim mogućnostima učenika.

U nastavku su preporuke o organizaciji radnoga dana učenika tijekom radnoga tjedna. Za sve učenike takav ritam podrazumijeva slobodne vikende. Mogući su i drugačiji načini uspostave ritma radnoga tjedna, a prijedlozi u nastavku mogu predstavljati pomoć u izradi vlastitoga plana.

Pod opširnije nalazi se detaljni plan za razrednu i predmetnu nastavu.

 

Ravnatelj škole
Veljko Kordić

 [više]

Podrška djetetu u strahu od potresa Vijest ima dokument u privitku

Autor: Veljko Kordić, 27. 3. 2020. 10:25

Poštovani,

u privitku se nalazi letak kako biti podrška djetetu u nošenju sa strahom od potresa.

 [više]

Provjera AAI identiteta

Autor: Veljko Kordić, 13. 3. 2020. 16:01

Poštovani roditelji i dragi učenici,

kako bi se pripremili za eventualnu organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijske tehnologije molim vas da provjerite imate li svoje korisničke podatke odnosno AAI identitet na sljedećoj poveznici https://provjera.skole.hr.

U slučaju problema obratite se razredniku/razrednici koji će vas uputiti na administratora imenika.

Ravnatelj škole

Veljko Kordić

 [više]

Obavijest

Autor: Veljko Kordić, 9. 3. 2020. 20:29

Poštovani roditelji, 
 
obavještavamo Vas da smo na razini Osnovne škole Žuti brijeg, poduzeli sve odgovarajuće radnje s ciljem osiguranja primjerenih higijenskih uvjeta u cilju zaštite učenika. 
 
Osigurali smo dovoljno sredstva za svakodnevno održavanje osobne higijene te Vas molimo da i Vi iz roditeljske uloge educirate djecu o važnosti redovitog pranja ruku.
 
S poštovanjem,
 
​Ravnatelj škole
 
Veljko Kordić
 
 
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 VIRTUALNE UČIONICE

Kliknite za pristup virtualnim učionicama.

Office 365 za škole

OFFICE 365 za škole

Prijavite se sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom i koristite besplatne alate i usluge.

 

Kliknite za pristup e-Dnevniku

Obilježavamo...

U SRPNJU I KOLOVOZU:

 

6.7. Međunarodni dan zadruga

10.7. Nacionalni dan Nikole Tesle

30.7. Međunarodni dan prijateljstva

5.8. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

5.8. Dan hrvatskih branitelja

12.8. Međunarodni omladinski dan

15.8. Velika Gospa

19.8. Svjetski humanitarni dan

Anketa
Koliko često koristite internet za učenje ili pisanje domaće zadaće?

Korisni linkovi
 > GoogleCMS za škole logo
Osnovna škola Žuti brijeg Zagreb / Vrtnjakovečka 2, HR-10000 Zagreb / os-zutibrijeg-zg.skole.hr / ured@os-zutibrijeg-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju